SGK 2015 hizmet dökümü ile ayrıca SSK borç sorgulama işleminizi de yapabilirsiniz.
Bu haberimizde SGK hizmet dökümü alma ve SGK sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını detaylı olarak bulabilirsiniz.SGK hizmet dökümü alarak SSK prim borcunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. TC Kimlik No ile hizmet dökümü sorgulayın! TC Kimlik Numaranız ile SGK - SSK hizmet dökümü sorgulaması yapıldığını biliyor musunuz?
4.5G ihalesi tamamlandı, ihale bedeli 3.3 milyar euro'ya ulaştı
Sosyal Güvenlik Kurumu altında çalışan vatandaşlar SGK hizmet dökümü belgesi ile vatandaşlar emeklilik bilgileri ile bilgiler sigorta ve prim ödemeleri ile ilgili bilgilerin hepsine ulaşabilmektedirler. SGK hizmet dökümü belgesi vatandaşların sigorta ve emeklilik bilgilerinin bulunduğu bir belgedir. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı şekilde çalışan vatandaşlar sigorta bilgilerini ve emeklilik bilgilerini bu belge ile ulaşabilirler. SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu altında ne kadar çalıştığınızı, ne kadar sigortanızın yattığını, ilk sigortalı işe giriş çıkış tarihiniz, SSK prim ödenen gün sayısı gibi bilgilerin hepsini ulaşabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun en önemli hizmetlerinden bir tanesi eğer Sosyal Güvenlik Kurumu altında çalışan bir vatandaşsanız kaza ve Hastane masraflarını Sosyal Güvenlik Kurumu karşılamaktadır.
Sosyal Güvenlik Kurumunun başka bir hizmeti ise Sosyal Güvenlik Kurumu altında çalışan bir vatandaşsanız eğer belli bir yaşa geldiğinizde sizi emekli yapmaktadır. Bu sayede iş hayatınız sona erdiğinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafında emekli olursunuz. Emekli olabilmek için ve hastane masraflarının ödenebilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumuna düzenli olarak prim ve sigortalar ödenmektedir. Sosyal Güvenlik kurumu altında çalışan vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilmek için veya emekli olduklarında ne kadar maaş alabileceklerini öğrenebilmeleri için uygulamalar geliştirmiştir. Bu uygulamalara bazı sigorta bilgileri girilerek hesaplama işlemi yapılabilmektedir. Hesaplamalarda kullanılan sigorta bilgilerini bilmiyorsanız eğer SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde bütün bilgilere ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesi Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmeti olup Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan bütün vatandaşlar bu belgeye ulaşabilmektedir. Bu belge ile birlikte vatandaşlar sigortalı olarak ilk işe giriş ve çıkış tarihlerini, ne kadar sigortalı olarak çalıştıklarını, Bağ-Kur kurumuna bağlı şekilde ne kadar çalıştıklarını, hangi aylarda ne kadar prim yatırdıklarını, SSK prim ödenen gün sayısını, çalıştıkları iş yerlerinin hangi aylarda sigortalarını yatırdıkları gibi bilgilerin hepsini öğrenebilirler. O yüzden bu belge Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı şekilde çalışan vatandaşlar için önemli bir belgedir. Bu belgeye Sosyal Güvenlik Kurumuna T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus kağıdınız ile giderek ulaşabileceğiniz gibi internet üzerinden de online olarak bu belgeye ulaşabilirsiniz. Ülkemizde gelişen internet teknolojisini en iyi kullanan kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu gelmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu altında çalışan vatandaşlar için çeşitli hesaplama programları geliştirmiştir. Sosyal Güvenlik Kurumu e-devlet hizmetleri altında yer aldığı için SGK hizmet dökümü belgesine E-Devlet sisteminden ulaşabilirsiniz. E-Devlet sisteminden bu belgeye ulaşabilmek için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir.
TC kimlik No ile SGK SSK hizmet dökümü sorgulama SSK prim gününüzü SGK sorgulama işlemini yaparak kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. SGK- SSK sorgulama işlemlerinizi haberimizde kolaylıkla yapabilirsiniz. TC kimlik no ile SGK-SSK Hizmet dökümü sorgulaması nasıl yapılır? Hizmet dökümü almak için ne gerekir? SGK ile ilgili tüm işlemlerinizi sorgulama sayfasında yapabilirsiniz. SGK-SSK randevu, hizmet dökümü, sorgulama işlemleri ve dahası. E-SGM üzerinden şifresiz SGK-SSK Hizmet dökümü almanız mümkün.
SSK sorgulama ve hizmet dökümü alma işlemlerinizi T.C. kimlik numaranız ile gerçekleştirebilirsiniz. SSK sorgulamaları şu sıralar e-Devlet üzerinden gerçekleşiyor. SGK resmi internet sitesi üzerinde bakım olduğundan dolayı vatandaşlar SSK sorgulama işlemlerini T.C. kimlik numaraları ile e-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor.
Modern teknolojinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte sigorta mükellefleri artık çok daha pratik bir şekilde sigorta işlemlerini dijital platform üzerinde yapabilme imkanı bulunuyor. Gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun dijital hizmetleri ile birlikte artık SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri online olarak yapılabiliyor. SGK sorgulama ve SGK hizmet dökümü ile SSK prim gün sayınızı ve SSK prim borç sorgulama işleminizi kolayca yapabilirsiniz. Özellikle de teknolojinin sağladığı avantajlar ile birlikte artık sigorta mükellefleri bulundukları her yerden internete son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabilme imkanına sahip olunabiliyor. Bu sayede SSK prim borç sorgulama ve SSK hizmet dökümü alma işlemleri online yapılabilmektedir. Şifreli ve şifresiz olarak yapılabilen SSK hizmet dökümü ve SSK sorgulama işlemleri yazımızın devamında detaylı olarak anlatılmıştır. SSK gün sorgulama konusunda vatandaşların uzun yıllardan beri E SGM hizmet ekranı üzerinden sorgulama yapma alışkanlığı bulunsa da devletin bakıma aldığı portla üzerinden şu an için herhangi bir sorgulama imkanı bulunmamaktadır. Üstelik sistem kapalı olduğu için ulaşabilmeniz de mümkün değildir.
E SGM hizmet ekranının kapalı olması nedeniyle E Devlet üzerinden sigorta sorgulama yapmanız gerekecektir. Sigorta sorgulama konusunda SGK tarafından sunulan hizmetlerdenyararlanarak E Devlet üzerinden de sigorta bilgilerinize ulaşarak tüm işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bu bakımdan vatandaşların online olarak yine sigorta sorgulama yaparak bilgilere ulaşmanız mümkündür. Sigorta sorgulama konusunda bilgi almak için sigorta türünüze göre seçim yapmanız gerekmektedir. Aksi halde ilgili yanlış sigorta türünde yapacağınızsorgulamalarda sigorta bilgileriniz yayınlanmayacaktır. Bu nedenle SSK gün sorgulama konusunda bu detaya dikkat etmeniz ve 4A, 4B ve 4C olmak üzere ilgili sigortaya göre sigorta sorgulama yapmanız gerekmektedir.
SSK Sorgulamaları İle Neler Öğrenilir?
SSK sorgulama yapan bir vatandaş, ne kadar prim ödendiğini, ne zaman sigortalı olarak çalışmaya başladığı, toplam SSK gün sayısını, ay içerisinde ne kadar günün ödendiğini öğrenebilmektedir. Bunun yanında emekli olan kişilere yönelik de pek çok sorgulama bulunmaktadır. Emekli olan kişilerin ne kadar emekli maaşı aldığı, adres ve bilgilerin güncellenebildiği, emekli belgesi alma gibi sorgulamalar yapılabilmektedir. SSK prim sorgulaması yaparken sorgulama ekranında sizden istenen bilgileri girmeniz yeterli olacaktır. Sorgulamanızın ardından tüm bilgiler size sunulacaktır.
T.C. kimlik numarası ile SSK sorgulama internet üzerinden kolayca gerçekleşebiliyor. SSK sorgulamaları sonucunda bilgilerinize ulaşabilir ve SSK ücretinizin ödenip ödenmediğini öğrenebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için T.C. kimlik numaranıza ihtiyacınız var.
SGK’ nın Görevleri Nelerdir ?
Sosyal Güvenlik Kurumu’ nun (SGK) bazı görevleri çeşitli birçok görevi bulunmaktadır. SGK’ nın bazı görevlerini şu şekilde sıralamak mümkündür:
• SGK, sosyal güvenliğe ait olan tüm konularda uluslararası gelişmeleri izlemektedir ve gerekli olan tüm değerlendirmeleri yapmaktadır.
• SGK, kendi kurumuna bağlı bulunan gerçek ve tüzel kişilere hizmet sunar ve bu şekilde onları hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmektedir.
• SGK, sosyal güvenlik kapsamında kamu idareleri için iş birliği kurmaktadır ve bu şekilde koordinasyonu sağlamaktadır.
• SGK, bazı sosyal güvenlik politikaları uygulamaktadır. Bunlar; ulusal kalkınma politikaları ile yıllık uygulama programları gibi politikalarıdır.
• SGK, sosyal güvenlik politikalarının daha güncel, daha yeni, daha iyi olmasına yönelik çalışmalar yapar.
• SGK, yabancı ülkeler ile yapılacak olan sözleşmeleri yürütür ve bunlara ait çalışmalar yapar.
• SGK, bu kanun ile veya başka kanunlar ile kuruma verilen görevleri yerine getirmektir.
Bu şekilde SGK’ nın bazı görevlerini belirtmek mümkündür. Bu maddelerin dışında da SGK’ nın birçok görevi bulunmaktadır.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İle Yararlanılan Bazı Hizmetler
SGK’ nın kendi resmi sitesinde E-SGM uygulaması üzerinden birçok farklı hizmetten yararlanabilir. SGK’ nın resmi sitesi üzerinden yararlanılan bazı hizmetler şunlardır: SGK Kesenek Bilgi Sistemi, SGK E-Bildirge, SGK Evrak Takibi, SGK Kart ile Prim Ödeme, SGK maaş bordrosu, SGK maaş hesaplama, SGK yurtdışı borçlanması, SGK borç ödeme, SGK işe giriş, SGK iş göremezlik, SGK SSK rapor parası, SGK yetim aylığı, SGK E-Hizmet, SGK SSK hizmet dökümü sorgulama gibi hizmetlerdir.
SGK SSK Nedir ?
SSK, SGK’ nın 4A sigorta koluna bağlı kişilere denilmektedir. Bir işveren tarafından SGK’ ya bağlı olarak çalıştırılan kişilere SSK’ lı kişiler adı verilmektedir. SGK SSK ile ilgili işlemlerimizi internet üzerinden online olarak yapabilmekteyiz. SGK SSK ile ilgili işlemlerimizi internet üzerinden online olarak yapabilmek bize önemli ölçüde zaman tasarrufu sağlamaktadır. İnternet üzerinden yapılan işlemlerin güvenli ve hızlı olması çok önemlidir. SGK SSK ile ilgili işlemlerimizi SGK’ nın resmi sitesi üzerinden hem hızlı hem de güvenli bir şekilde yapabilmekteyiz. Bu anlamda SGK’ nın resmi sitesi üzerinden SSK ile ilgili yapabileceğimiz pek çok işlem vardır. SSK hizmet dökümü sorgulama işlemini de SGK’ nın resmi sitesinden yapabilirsiniz. SGK SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi ile SSK ilk işe giriş tarihi öğrenme, SGK SSK sicil numarası öğrenme gibi işlemlerimizi de yapabiliriz. Ayrıca çalıştığımız yerde ne zaman işe girdiğimizi ya da ne zaman işten çıktığımızı, işyerinde yatırılan SGK SSK prim miktarını öğrenme ve toplam SGK SSK prim miktarını öğrenme gibi pek çok işlemimizi de SGK SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi sayesinde kolayca öğrenebiliriz. Bu yazımızda SGK’ nın resmi sitesi üzerinden SGK SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi nasıl yapılır bu konuyu detaylı bir şekilde anlatacağız.
ESGM ile SGK Hizmet dökümü sorgulama dışında öğrenebileceğiniz şeyler ise şunlar;
- TESCİL KAYDI TESPİTİ
Tescil Kaydı Tespiti 4A
Tescil Kaydı Tespiti 4B
Tescil Kaydı Tespiti 4C
- EMEKLİ AYLIK BİLGİSİ
Emekli Aylık Bilgisi 4A
Emekli Aylık Bilgisi 4B
Emekli Aylık Bilgisi 4C
- EMEKLİ AYLIK KESİNTİ
Emekli Aylık Kesintisi 4C
- HİZMET BİLGİSİ
Hizmet Bilgisi 4A
Hizmet Bilgisi 4B
- İŞGÖREMEZLİK ÖDEME
Ödeme Görme 4A - 4B
- PROVİZYON SORGULAMA
Sağlık Provizyon
- GSS TESCİL VE PRİM BORCU SORGULAMA
GSS Tescil ve Prim Borcu Sorgulama
- İSTEĞE BAĞLI 4C BİLGİLERİ
Tescil ve Tahakkuk Görüntüleme
- SGDP TESCİL KAYDI SORGULAMA
SGDP Tescil Kaydı
Sigorta Sorgulama
Sigorta sorgulama ile 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü gibi sizin hizmetinize ait bilgileri içeren bir dokümanıdır. Sigortanızı sorgulatmak için prim, gün sayılarınızı belirten 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzü yani sigorta sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz. Sigorta sorgulamanızı iki şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
“E-SGM Hizmet Sorgulama Ekranı” ile sigorta sorgulama ve “E-Devlet” ile sigorta sorgulama şeklinde iki şekilde yapılır.
“E-SGM Hizmet Sorgulama Ekranı” İle Sigorta Sorgulama : E-SGM hizmet sorgulama ekranı ile sigorta sorgulama için ilk yapmanız gereken E-SGM ekranına ulaşmaktır. Bu ekrana ulaştıktan sonra T.C. kimlik numaranızı, uyruğunuzu, cilt numaranızı, doğum yılınızı ve nüfus ilinizi giriniz. “Sorgula” butonuna tıkladıktan sonra sigorta sorgulamanızı gerçekleştirmiş bulunmaktasınız.
“E-Devlet İle Sigorta Sorgulama : E-Devlet ilesigorta sorgulama, 4A SGK hizmet dökümü ya da SSK hizmet dökümü bilgilerinize erişerek sigorta sorgulamanızı öğrenebilirsiniz.
SGK 4A-SSK Hizmet Dökümü
SGK 4/A ya da SSK hizmet dökümü, sizin SSK ve SGK 4/A kapsamındaki tüm çalışmalarınızı, kronolojik bir sıralamaya göre anlatan, açıklayan bir dokümandır. Bu dokümandan ne zaman işe girdiğinizi, ne zaman işten ayrıldığınızı, kaç farklı yerde çalıştığınızı, toplam ne kadar prim gün sayısına sahip olduğunuzu, aylık ve yıllık prim gün sayılarınızı kısaca tüm sigorta sorgulamanızı ayrıntılı bir şekilde görebilirsiniz. Bu dokümana iki şekilde ulaşabilirsiniz.
E-Devlet ile SGK 4A-SSK Hizmet Dökümü
E-Devlet şifrenizi 2 TL karşılığında PTT şubesinden aldıktan sonra, sisteme T.C. kimlik numaranız ve bu şifre ile giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra sol tarafta yer alan “E-Hizmetler” seçeneğini tıklayınız. Açılan ekrandan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) nu bulunuz. Altında yer alan seçeneklerden 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü için “4A Hizmet Bilgisi” ni tıklayınız. SSK hizmet dökümünüz karşınıza gelecektir.
E-SGM Ekranı İle SGK 4A-SSK Hizmet Dökümü
E-SGM ekranı ile 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüze ulaşmak için sayfayı açtıktan sonra, T.C. kimlik numaranızı, cilt numaranızı, doğum yılınızı giriniz. Nüfusa bağlı olduğunuz il ile cinsiyetinizi seçiniz. “Sorgula” butonuna tıklayınız. Açılan ekranın, sağ tarafında yer alan seçeneklerden “Hizmet Bilgisi” açılır menüsünü tıklayınız. Menüden SSK hizmet dökümü için “4A Hizmet Bilgisi” seçeneğini tıklayınız. Karşınıza SSK hizmet dökümü , yeni adıyla 4A SGK hizmet dökümünüz gelecektir. Böylece, 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzü ayrıntılı bir şekilde öğrenmiş olacaksınız.
SGK 4A-SSK Prim Sorgulama
4A SGK hizmet dökümü yani SSK prim sorgulama ile sizde hangi tarihler arasında, ne kadar prim yatırıldığını SSK hizmet dökümünüz ile yani prim sorgulaması yaparak öğrenebilirsiniz. Nerelerde çalıştığınızı, ne kadar süreyle çalıştığınızı, kaç firma değiştirdiğinizi, her firmadan ne kadar prim yatırıldığını öğrenebilirsiniz.
SGK prim sorgulamada, 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulama ile aynı işlemleri yapmanız gerekmektedir. Yani, SSK hizmet dökümünde olduğu gibi, prim sorgulamada da E-Devlet ve E-SGM ekranı olmak üzere işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. E-SGM ekranlarından uyruğunuzu, T.C. kimlik numaranızı, cilt numaranızı, nüfusa bağlı olduğunuz ili, doğum yılınızı giriniz. Eğer, T.C. vatandaşı değilseniz uyruğunuz ile birlikte, ikamet tezkere numaranızı da girmek zorundasınız. Daha sonra güvenlik kodu yazan kısma, karşısında bulunan karakterleri giriniz. “Sorgula” butonuna tıklayınız. Karşınıza gelen ekranın sağ tarafında bulunan “Hizmet Bilgisi” açılır menüsünden “4A Hizmet Bilgisini” seçtiğinizde prim sayınızı yani SSK hizmet dökümünüzü öğrenmiş olacaksınız.
E-Devlet ile ise bu işlemi şifrenizi PTT den, 2 TL karşılığında aldıktan sonra gerçekleştirebilirsiniz. Yapmanız gereken E-Devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ile E-Devlet şifrenizi girmelisiniz. “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıkladıktan sonra, sol taraftan “E-Hizmetler” seçeneğini seçiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu altında bulunan “4A Hizmet Bilgisi” seçeneğini tıklayınız. Böylece, SGK prim sayınızı yani SSK hizmet dökümünüzü öğrenebilirsiniz.
SGK 4A-SSK Gün Dökümü
4A SGK hizmet dökümü yani SSK gün dökümünüz, size ait tüm bilgilerinizi gösteren bir SSK hizmet dökümüdür, diyebiliriz. Bu, 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüze ulaşabilmeniz sizin, SGK ile karşınıza çıkan her türlü sorunda, çalıştığınız ve hesabınıza yatan primlerinizin gösterildiği bir belgedir. Bu, 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüz ile SGK gün bilgilerinize erişebilmek için, sizlere iki çeşit yol sunabiliriz. Bu yollardan herhangi birisini kullanarak, siz de SSK hizmet dökümünüzü yani, SGK hizmet dökümünüzü öğrenebilirsiniz.
E-SGM ekranı ile 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzü yani SGK gün dökümünüze ulaşabilirsiniz. Yapmanız gerekenler ise E-SGM ekranına ulaştıktan sonra ilk önce uyruğunuzu seçmelisiniz. Daha sonra, T.C. vatandaşı iseniz, kimlik numaranızı, cilt numaranızı girmelisiniz. Cinsiyetinizi ve nüfus ilinizi seçmelisiniz. Güvenlik koduna kısmına ise karşısında, siyah bir zemin üzerinde bulunan karakterleri girmelisiniz. “Sorgula” butonuna tıklayınız. Açılan ekranın sağ tarafındaki menülerden “Hizmet Bilgisi” ni seçiniz. Altında çıkan seçeneklerden “4A Hizmet Bilgisi” ni seçerek, SGK gün dökümünüzü, sigorta sorgulamanızı ya da SSK hizmet dökümünüzü öğrenebilirsiniz.
E-Devlet ile SGK gün dökümünüzü ya da SSK hizmet dökümünüzü öğrenmek için şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile sisteme giriş yapmalısınız. E-hizmetler sekmesinden Sosyal Güvenlik Kurumu nu bulunuz. Altında yer alan seçeneklerden “4A Hizmet Bilgisi” seçeneğini tıklayınız. Böylece SGK hizmet dökümünüzü ya da SSK hizmet dökümünüzü sorgulatabilirsiniz.
SGK 4A-SSK No Öğrenme
SGK 4A yani SSK no öğrenme işleminiz SSK ile ilgili birçok resmi işleminiz için gerekli olan bir numaradır. Bu numara ise 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzde bulunan birçok bilgiye erişebilirsiniz. Bu numarayı tam olarak size, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde her Türk vatandaşına verilen T.C. numarası gibi düşünebiliriz. T.C. numaranız sizin nasıl Türkiye’ de kim olduğunuzu, ayırt edici bir şekilde belli ediyorsa, SSK sicil numaranız da sizin 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünde bulunan bilgilerinizi, sizi, ayırt ediyor. Böylece, isim ya da soyisim benzerliği gibi mağdur duruma düşürebilecek olayların yaşanması önleniyor. SSK sicil numaranızı, sigorta sorgulama, 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü işlemlerinde yaptığınız gibi E-SGM’ nin sitesine girerek tescil kaydı sorgulama sayfasına erişerek öğrenebilirsiniz.
E-Devlet ile ise 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulamada yaptığınız gibi sisteme girişinizi gerçekleştirebilir, fakat farklı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) başlığı altında yer alan “4A Sigortalı Tescil Kaydı Tespiti” seçeneğini seçmelisiniz. Böylece 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzü ya da sigorta sorgulamalarınızda ayırt edici rol oynayan SGK 4A yani SSK sicil numaranıza erişebilirsiniz.
SGK 4A-SSK Maaş Sorgulama
SGK 4A yani SSK maaş sorgulama ile ne kadar maaş aldığınızı ayrıntılı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Burada, yapacağınız işlemler sigorta sorgulamada olduğu gibi iki şekilde gerçekleşebilecektir. Bunlar E-Devlet ile E-SGM ekranı kullanılarak gerçekleşmektedir. Sigorta sorgulama veya 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü konularında anlatıldığı üzere sisteme girişinizi gerçekleştirmelisiniz. Daha sonra E-SGM ile giriş için sağda bulunan “Emekli Aylık Bilgisi” seçeneklerinden “4A Emekli Aylık Bilgisi” ni seçmelisiniz. E-Devlet için ise Sosyal Güvenlik Kurumu altında yer alan seçeneklerden seçiminizi aynı şekilde ve “4A Emekli Aylık Bilgisi” şeklinde seçmelisiniz. Böylece SGK 4A yani SSK maaş sorgulamanız gerçekleşmiş bulunmaktadır.
SGK 4A-SSK Maaş Hesaplama
SGK 4A yani SSK maaşınızı hesaplayabilmek için linklerden ulaşabileceğiniz siteler ile sisteme erişebilir ve 4A SGK hizmet dökümü ya da SSK hizmet dökümü bilgilerinden faydalanarak formu doldurmalısınız. T.C. kimlik numaranızı, SGK 4A yani SSK sicil numaranızı, baba adınızı, nüfus ilinizi ve doğum tarihinizi giriniz. Sigorta sorgulama ve SGK hizmet dökümü ya da SSK hizmet dökümünde olduğu gibi “Sorgula” butonuna tıklayarak öğrenebilirsiniz.
SGK 4A-SSK Borç Sorgulama
SGK 4A yani SSK borç sorgulama ile SSK işverenlerin ne kadar borçları olduğunu, çalışanlarının 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulamalarında bulunan prim sayılarının ne kadar olması gerektiğini öğrenebilirsiniz. Bunun için ise online tahsilat sayfasını kullanmanız gerekmektedir.
SGK 4A-SSK Emeklilik Hesaplama
SGK 4A yani SSK emeklilik hesaplama ile 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzde ya da sigorta sorgulamalarınızda bulunan bilgilerinizi kullanarak gerçekleştirebilirsiniz. SGK 4A yani SSK emeklilik hesaplama için linklerden erişebileceğiniz, hesaplama sayfasına ulaşmalısınız. 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulama ile öğrenebileceğiniz hizmete başlama tarihinizi giriniz. Cinsiyetinizi ve doğum tarihinizi giriniz. Yine, 4A SGK hizmet dökümü, eski adıyla SSK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulama ile ulaşabileceğiniz, prim ödeme gün sayınızı giriniz. Özel durumlarınız varsa belirtiniz. Diğer bilgilerinizi de 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulamalar sayfalarında bulabileceğiniz, 3600 günü doldurduğunuz tarih gibi bilgilere ulaşmalı ve bu bilgileri de sisteme girmelisiniz.
4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulamadan yararlanarak girdiğiniz tüm bilgilerinizi sisteme işledikten sonra “GÖNDER” butonuna tıklayarak emekliliğinizi hesaplayabilirsiniz. Burada yapacağınız en ufak bir hata, hesaplama sonucunu değiştirecektir. Bu nedenle bilgilerinizi SSK hizmet dökümü, yeni adıyla 4A SGK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulama yaparak kontrol ederek sisteme işlemenizi, şiddetle tavsiye ederiz.
SGK 4A-SSK İşe Giriş Sorgulama
SGK 4A yani SSK işe giriş sorgulamalarınız, birçok resmi evrakta, hesaplamalarda kullanacağınız bilgiler için gereklidir. SSK işe giriş sorgulama sizin 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulama dokümanlarınızda bulunan tüm bilgilerinizin şekillenmesini sağlamaktadır. Şöyle ki, SGK 4A yani SSK işe giriş tarihiniz sizin hangi yasalarla, hangi şartlara uygun olarak emekli olabileceğinizi belirten, önemli bir bilgidir. Bu bilgi sizin 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulamanızda bulunan bilgiler ile birlikte kullandığınız hesaplama ve resmi evraklar için önemli bir bilgidir.
SGK 4A-SSK Danışma Hattı
SSK danışma hattını kullanarak SSK hizmet dökümü yani 4A SGK hizmet dökümü, sigorta sorgulama, SGK işyeri bildirgesi, SGK gecikme zammı, SGK prim sorgulama, SGK ne zaman emekli olurum, SGK işyeri sicil no gibi SSK ve SGK hakkında sorabileceğiniz tüm bilgileri sorabileceğiniz bir hattır.
SGK 4A-SSK Ne Zaman Emekli Olurum?
SGK 4A ya da SSK kapsamında çalışıp “ne zaman emekli olurum?” sorusunu soran vatandaşlarımız için geliştirilmiş bir uygulama vardır. Linkleri kullanarak bu uygulamaya erişebilirsiniz. Daha sonra SSK hizmet dökümü ya da yeni adıyla 4A SGK hizmet dökümünden erişebileceğiniz bilgileri kullanarak hesaplama yapan bu program ile siz de ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Uygulamayı kullanırken cinsiyetinizi, doğum tarihinizi ve 4A SGK hizmet dökümü ya da SSK hizmet dökümü ile elde edebileceğiniz hizmete başlama tarihinizi sisteme giriniz. Özel durumlarınız varsa bunları ekleyiniz. Diğer bilgilerinizi de daha güncel ve doğru bilgi almak istiyorsanız, doldurunuz. Yine uyarmak gerekir ki, 4A SGK hizmet dökümü ya da SSK hizmet dökümü bilgilerinizi mutlaka kullanınız. Örneğin, 3600 günü doldurduğunuz tarihi 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzde bulunan yıllık toplamlar sonucu 3600 günün elde edilmesiyle gerçekleştirebilirsiniz. Tüm bilgilerinizi girdikten sonra “GÖNDER” butonuna tıklayınız.
Tekrar uyarmak gerekirse tüm hesaplamalarınızda daha doğru sonuç almak için sigorta sorgulama, 4A SGK hizmet dökümü, eski adıyla da SSK hizmet dökümünden faydalanmalısınız.
Ne zaman emekli olurum? SGK emeklilik hesaplama
Emekli olacağı zamanı öğrenmek isteyenler SGK'nın internet sitesi üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum sayfasını kullanarak bunu çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirler. Tek yapmaları gereken Sosyal Güvenlik Kurumu'nun internet sitesinde yer alan http://uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ sayfası üzerinden gerekli bilgileri girerek emeklilik zamanlarını hesaplamalarıdır.
SGK prim ödeme gün sayısı hesaplama
SGK hizmet dökümünü e-devlet şifresi olmadan öğrenmek isteyen çalışanlar sadece kimlik bilgilerini kullanarak https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ adresinden hizmet dökümlerini sorgulayabilirler. SGK hizmet dökümü işlemi sayesinde vatandaşlar ne kadar süredir çalıştıklarını ve ne kadar prim ödendiğini kontrol edebilir, ayrıca bu sayede sağlık sigortalarının da devam edip etmediğini görebilirler.
E-Devlet sistemine E-Devlet ana sayfasında yer alan sisteme giriş linkini tıklayarak giriş yapabilirsiniz. Bu linki tıkladığınız zaman karşınıza 4 farklı giriş yolu gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek E-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yollarından bir tanesi E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğidir. Bu giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında alabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yollarından bir diğeri ise mobil imza ile giriş yoludur. Bu bölüme T.C. kimlik numaranızı girdikten sonra cep telefonu numaranızı da girmeniz gerekmektedir. Son olarak GSM operatörünüzü de seçtikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Elektronik imza ile giriş yapmanız için şahsınıza ait bir elektronik imzanız bulunmalıdır. Kart tipini ve giriş seçeneğini seçtikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Devlet ana sayfasında bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde E-Devlet hizmetinde yer alan bütün hizmetler bulunmaktadır. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra kolay bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumunu bulabilmek için sol tarafta bulunan harflerden S harfini seçmelisiniz. S harfi ile başlayan kurumlar karşınıza geldikten sonra Sosyal Güvenlik Kurumunu kolaylıkla bulabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt seçeneklerinden 4A hizmetleri altından 4A hizmet dökümü seçeneğini seçerek SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. Diğer kurumların SGK hizmet dökümü belgelerine de Sosyal Güvenlik Kurumun alt seçeneklerinden ulaşabilirsiniz.
Adres: Alibeyli Mh. 501 Sk. Saçıkara Plaza No : 13 Kat : 2 Daire : 2 (Toprakkale Dolmuş Durağı Yanı) Merkez/OSMANİYE
Tel : 0328 814 85 09
Fax : 0328 814 85 09
Gsm: 0542 345 38 61
E-Posta: info@erdogansanal.com