Emekli olunca maaşının yıllarca Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) yarı yarıya eksik bildirildiğini fark eden işçinin açtığı davada mahkeme emsal teşkil edecek bir karar aldı.
2013te iş güvenliği uzmanı çalıştırmanın zorunlu olduğu saatler azaltılmıştı. Geçen hafta hükümetin yayınladığı yönetmelikle saatler 2012deki düzenlemenin de 4 kata varan oranda üzerine çıkarıldı. 50 çalışanı olan az tehlikeli işyeri bile ayda 5 saat yerine 8.3 saat uzman bulundurmak zorunda. Aynı süre tehlikeli işyerinde 6.6 saatten 16.6 saate çıkarıldı
İş güvencesi kapsamındaki işçi sudan sebeplerle çıkartılamaz. Aksi halde işveren 'işe iade davası'yla karşılaşabilir. İşçi, fesih bildiriminden itibaren 1 ay içinde işe iade davası açmazsa bu hakkı ortadan kalkar.
30 Nisan 2015 tarihine kadar 12 ay ve daha fazla Esnaf Bağ-Kur veya Tarım Bağ-Kur prim borcu bulunanların bu borçlarını sildirebilmelerine ilişkin yasa seçim öncesi son Torba Yasa olan 6645 sayılı Kanun ile yasalaşarak yürürlüğe girmişti.
TBMMden geçen 6645 sayılı Kanun 23 Nisan 2015 günü Resmi Gazetede yayımlanmıştı ve uygulamanın nasıl olacağı konusu için ise SGKnın genelgesi bekleniyordu. İşte o genelge 2015/13 olarak çıktı.
Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), bazı serbest muhasebeci ve serbest muhasebeci mali müşavirlere çeşitli sürelerle mesleki faaliyetten alıkoyma cezası ile meslekten çıkarma cezası verdi. Konuya ilişkin TÜRMOB Disiplin Kurulu kararları, 6 Mayıs 2015 Tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.
Bildiğiniz gibi geçen yıl çıkarılan 6552 Sayılı Torba Kanun’la Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan tüm borçlar yapılandırma kapsamına girdi. Genel olarak SGK borçları için son başvuru tarihi 2 Şubat 2015 itibariyle sona erdi. Fakat Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçları için farklı bir tarih söz konusu. GSS borçlarında en önemli nokta,